Facebook oldalunk

Kapcsolat

Cím: Eger, Kistályi út 136

Tel: +36-30/263-0784

E-mail: info@vandorhus.hu

Térkép: Kattintson ide!

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

2014.11.07.

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nyissuk ki a szűzpecsenyét. (Kinyitás: a húst képzeletben 3 részre osztjuk vízszintesen. A hosszanti oldala mentén a felső harmadnál elkezdjük átvágni 80%-ig, de ne vágjuk át a húst, hanem 80%-nál forduljunk vissza az alsó harmad irányába, és annak mentén vágjuk be szintén 80 %-ig a husit. A művelet végén úgy tudjuk kinyitni a húst, mint a háromrét hajtott postai leveleket.)
  3. Sózzuk be mindkét oldalát, majd terítsünk rá folpackot, és óvatosan klopfoljuk ki, hogy át ne szakadjon a hús, de sehol se legyen vastagabb 1 cm-nél.
  4. A sajtokat reszeljük le, és osszuk el a hús belső felén, majd tekerjük fel hengerré a húst.
  5. Egy sütőzacskó belsejét kenjük ki az olajjal, tegyük bele a hústekercset, zárjuk le a zacskót, és szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben 75 percig süssük. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább negyed órát, akkor szebben szeletelhető.
  6. Sütőzacskó hiányában szilárd zsiradékot (kacsa, liba, sertés, kókusz) használjunk a hústekercs felületének megkenésére, ezt követően helyezzük tepsibe, fedjük le, és így süssük 50 percig, majd fedetlenül további kb. 20-25 percig.
vissza