Receptgyűjtemény

Sült oldalas, ahogy nagyanyáink készítették

Manapság sokan fordulunk újabb trendek felé a gasztronómiában, ezáltal hajlamosak vagyunk megfeledkezni a régi idők házias ízeiről és a készítés egyszerű módozatairól. Ebben a receptemben nagyanyáink korába térek vissza, és bemutatom, milyen egyszerűen készíthetünk oldalasból egy remek, ízletes sültet….

2020.07.25.

Bőrös malac hagymás krumplival

December 31-én délelőtt az egyik nagy bevásárlóközpont húsos pultján szembenézett velünk egy malac. Megálltunk leányommal együtt, és feltettük a kérdést, nem akarunk estére malacot sütni? Gyorsan le is beszéltük egymást, nem fér be a sütőbe. Mire az eladó gyorsan felvilágosított bennünket, van kisebb, félbe vágott és akár negyedet is vehetünk…

2015.12.09.

Körömpörkölt füstölt hússal

Sem borsot, sem fokhagymát nem főztem bele, de nem feledékenységem miatt. Így terveztem! Egyedül a sorrendet gondoltam át előre az átlagosnál jobban. Jól tettem! Nagyon kellemes ízű, enyhén csípős, de bőséges szaftú finom pörkölt lett a vége. Még a köretet sem erőltettem hozzá, csak úgy mezítlábasan, köret nélkül, friss puha kenyérrel ettem, és jól is laktam vele.

2015.05.23.

Mustáros húsragu

Ha biztos sikerre vágysz, bátran ajánlhatom. Nagyon pikáns, különleges íze van és mégis nagyon egyszerűen és gyorsan megcsinálható!!! Eddig még mindenki a tíz ujját nyalogatta utána.

2015.05.23.

Pácolt magyaros sült oldalas

Köretként bármit adhatunk mellé, én ribizli csatnit és zabpelyhes-répás polentát kínáltam mellé.

2015.01.10.

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

2014.11.07.

Csülök pékné módra

2014.10.11.

Füstölt csülkös babgulyás

2014.10.11.