Kapcsolat

Cím: Eger, Kistályi út 136

Tel: +36-30/263-0784

E-mail: info@vandorhus.hu

Térkép: Kattintson ide!

Hírek

Mustáros húsragu

2015.05.23.

Mustáros húsragu

Ha biztos sikerre vágysz, bátran ajánlhatom. Nagyon pikáns, különleges íze van és mégis nagyon egyszerűen és gyorsan megcsinálható!!! Eddig még mindenki a tíz ujját nyalogatta utána.

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús (sertéscomb, csirkemell, kinek mi az ízlése)
  • 3 fej hagyma (én jó hagymásan szeretem)
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 pohár tejföl
  • 1-2 evőkanál mustár (szintén kinek hogy tetszik)
  • petrezselyem
  • 1 leveskocka
  • és köretnek hagyományos főtt rizs

Elkészítés:

A hagymát kockákra, a húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágom. A hagymát az olajon megfonnyasztom sóval és egy pici vízzel, hogy több leve legyen (mintha pörköltet készítenénk), majd beleteszem a húst, először megkapatom a külsejét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forró a víz, mehet bele a leveskocka.

Amíg ez fődögél - vagy akár előtte - felteszem a rizst is főni. Mire kész, kész a hús is. Ha puha, a tejfölbe belekeverem a mustárt, majd a húsra öntöm, kettőt rottyantom, és már kész is. (Ha túl hígnak találod a levét, keverhetsz a tejfölbe egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen. Ekkor egy picit tovább kell főzni, de csak egy-két perccel.)

A rizzsel tálalom.

vissza